Zařízení na stáčení vína

Zařízení na stáčení vína používají prodejci sudových vín např. ve vinotékách, vinárnách a restauracích. Zařízení na stáčení vína se skládá z narážeče (žehlička), výčepního kohoutu, dusíkové láhve, redukčního ventilu přívodu dusíku a ostatního příslušenství. Přičemž zařízení na stáčení vína může mít od jednoho až do dvaceti kohoutů, které jsou buď z plastu nebo nerezového kovu. Díky tomu je zajištěna ochrana proti korodování. Nejvhodnější jsou zařízení na stáčení vína s plnoprůtokovým kohoutem, které zamezují zbytečnému čeření stáčené tekutiny.

Pro stáčecí zařízení je důležitá pravidelná údržba a čištění celého aparátu.

Hnací složkou zařízení na stáčení vína je N2 (dusík), neboť tento plyn potlačuje oxidaci a nedegraduje chuťové vlastnosti stáčeného vína.

Více o pronájmu stáčecího zařízení zde.