Dovoz vín ze světa

Vinospol patří mezi přední dovozce nebalených vín do České republiky. Vína importujeme z největších evropských vinařských velmocí jako jsou Španělsko, Itálie, Maďarsko. Mimo Evropu se zaměřujeme na dovoz exkluzivních vín z Argentiny. Spolupracujeme pouze s prověřenými certifikovanými vinařstvími, které splňují nejvyšší standardy. Při výběru vín dbáme a dohlížíme na celý proces od sklizně, přes zpracování až po samotnou nakládku, a to díky týmu kvalifikovaných enologů, kteří provádí v rámci celého procesu důsledné kontroly. Samozřejmostí je zajištění komfortní přepravy těchto vín, která probíhá v cisternách s certifikací o zdravotní nezávadnosti a vypaření, v nejmodernějších flexi tancích pro zajištění uchování jakosti vína po dobu přepravy do našeho vinařství.

Přehled destinací odkud dovážíme:

Argentina
Slovensko Rakousko Maďarsko Chorvatsko Itálie Španělsko

Argentina

Historie pěstování vína v Argentině sahá až do období španělské kolonizace, kdy Juan Cedrón v roce 1557 dovezl do země první vinnou révu. Argentina má 210 tisíc hektarů vinic a největší podíl na pěstování a produkci vína má vinařská oblast Mendoza.

Až do konce 20. století byla téměř veškerá argentinská vína určena pouze pro domácí spotřebu. V posledních letech se kvalita argentinského vína prudce zvýšila a Argentina dnes zaujímá přední místo na mezinárodní trhu s víny. Ideální teploty, dlouhé a slunečné dny, nízké dešťové srážky, vlhkost a silné větry jsou spolu s podložím ideálními podmínkami pro pěstování vysoce kvalitní suroviny, daří se zde tak řadě odrůd.

Nejslavnější a pro argentinské vinařství nejtypičtější je Malbec, který zde dává tmavá, nádherná, plná, komplexní vína. Dalšími častými odrůdami červených vín jsou Bonarda, Cabernet Sauvignon a například Merlot, z bílých převládá Chardonnay, Chenin Blanc nebo Sauvignon Blanc.

Dovážené odrůdy:

CABERNET SAUVIGNON

Z vyzrálých hroznů této odrůdy je chuť vždy černorybízová. Typický CS je tmavě granátové barvy, stárnutím se sytost stupňuje. Je plného těla, s taninovou strukturou, která si žádá delší zrání na láhvi, získá tím hebkost a příjemně se zakulatí. Vůně je typicky černorybízová, chuť mohutná s dlouhotrvajícím dojmem, kořenitá, u mladých vín silně tříslovitá, u vyzrálých hebce sametová. Ve vůni a chuti můžeme hledat černý rybíz, třešně, ostružiny nebo například zelený pepř, olivy či fialky. Dobře se hodí k masitým jídlům, zejména jehněčímu či krůtímu masu nebo zvěřině.

CHARDONNAY

Chardonnay z teplých oblastí získává tropické tóny, především mango, banán, ananas, broskev a meloun, někdy i smetanu, med a karamel. V chuti se pak tyto vjemy potvrzují, navíc dominuje plnost s krémovým a máslovým pocitem na patře. Nejlepší vína mají vyváženou kyselinu a hutnou až olejovitou konzistenci s máslovitým závěrem. V gastronomii lze vína kombinovat s rybami, mořskými plody, bílým masem a těstovinami, hodí se k měkkým sýrům s bílou plísní, paštikám a bílým omáčkám. Dobře doplňuje hustší polévky, pokrmy s bílým masem a smetanové omáčky.

MALBEC

Odrůda Malbec pochází z Francie, kde se také tradičně pěstuje, ovšem nejrozsáhlejší vinice touto odrůdou najdeme dnes v Argentině. Odrůdová vína z vyzrálých hroznů jsou jemná, ale výrazná, bohatá na třísloviny. Typické víno má temně červenou barvu s purpurovým nádechem a ovocný buket připomínající černý rybíz, moruše, maliny, třešně, jasmín či hořkou čokoládu. V chuti najdeme ovocité a kořenité tóny. Vína můžete podávat k výraznějším úpravám hovězího masa a specialitám na grilu, budou se také snoubit se sýry s modrou plísní.

MERLOT

Typický Merlot je rubínové až tmavě granátové barvy. Vůně je jemná, s tóny přezrálého černého rybízu. V chuti je patrný nízký obsah kyselin, plnost, hebkost, vláčnost, dlouhé doznívání. Ve vůni a chuti můžeme hledat černé třešně, švestky, ostružiny, kompot, fíky nebo růže. Zráním získává Merlot smetanovo-vanilkový nádech. Vína Merlotu se dají pít samotná, bez doprovodu jídel nebo se podávají k různým jemným paštikám, k srnčímu nebo jelenímu ragú, k pokrmům s výraznou chutí rajčat nebo k ementálu.

PINOT GRIS

Od vín „Rulandy šedé“ se očekává plnost, hebkost, vysoký extrakt, pomerančové tóny ve vůni spojené s dojmy medovosti a mírnější chlebnatosti. Charakteristické Rulandské šedé je zlatožluté barvy, někdy s růžovým tónem, má neutrální vůni s ovocnými tóny, jeho chuť je plná, hebká, s vysokým extraktem, s vyšším obsahem glycerolu a alkoholu. Víno je harmonické, vláčné, s utlumeným působením kyselin, dochuť je dlouhotrvající. Ve vůni a chuti můžeme hledat pomeranč, grapefruit, meruňky, oříšky a med, kouřové a máselné tóny, koření, květiny, kozí pysk, ale i kakao, vanilku či včelí vosk.

SAUVIGNON

Bobule odrůdy Sauvignon obsahují vysoce aromatické látky, které zpočátku tvorby mají tóny vůní kopřivových nebo černorybízových a při pozdějším zrání pak přecházejí do vůně zralých broskví. Typický Sauvignon je světle zelenožlutý, intenzivně aromatický, kořenitý, s výraznější kyselinkou a s vyšším obsahem alkoholu. Ve vůni a chuti můžeme hledat černý rybíz, angrešt, kopřivu nebo třeba kiwi s nádechem citronu, grapefruity a broskve. Aromaticky výrazná a suchá vína Sauvignon jsou vhodná jako aperitiv či ke studeným předkrmům, ke chřestu a kozím sýrům.

TRAMINER

Tramín má intenzivní zlatožlutou barvu s jasnými zlatavými odlesky. Mívá vyšší obsah alkoholu a glycerolu, po zakroužení ve sklence zanechává výrazné oblouky (mosty). Chuť je těžká, plná, velmi kořenná, extraktivní, s nižší kyselostí a s dominantním „parfémovým“ aroma. Ve vůni a chuti můžeme dále rozpoznat například med, hrozinky, kompotované ovoce nebo květ fialky, pivoňky, zázvor nebo skořici. Často se nabízejí jako doprovod předkrmů, zejména paštiky z husích jater. Sladší výběry se hodí k sýrům s modrou plísní nebo k ovčím či kozím sýrům v závěru stolování.

Rakousko

Rakousko má velmi dlouhou historii vinařství a produkuje především suchá bílá a dezertní vína. Červená vína nejsou v Rakousku příliš rozšířená, nicméně v poslední době získávají velmi dobrou pověst. Rakouská vína jsou díky chladnějšímu podnebí podobná vínům z jižní Moravy. Nejoblíbenější bílou odrůdou je Veltlínské zelené, které je také v Rakousku nejrozšířenější pěstovanou odrůdou, dále pak Ryzlink rýnský a Müller-Thurgau. Z červených odrůd pak Zweigelt, Modrý Portugal a Blaufrankisch. Nejkvalitnější vína v Rakousku pocházejí z vinařských oblastí údolí Dunaje Wachau a Kamptal.

Vinice zde zaujímají plochu 50 tisíc hektarů a celková produkce vína je 3 miliony hektolitrů. Rakousko má velmi přísný vinařský zákon, který omezuje výnosy (9000 kg / 1 hektar) a stanovuje vyšší stupně cukernatosti. Rakouské vinařství je historicky spojeno s vinařstvím moravským.

Dovážené odrůdy:

GRÜNER VELTLINER

Mladé víno je svěží, s jemnou pepřnatostí a někdy i s lehkou vůní doutníku. V chuti je Veltlínské zelené plné aroma zelených mandlí a příjemně uhlazených kyselin. Typický VZ má světle zelenou až zelenožlutou barvu, svěží, pronikavou vůni, střední tělo, svěží, vyváženou chuť s ovocnými tóny a s vyšším obsahem příjemných kyselin. Ve vůni a chuti můžeme dále hledat muškátové tóny, chřest, zelený hrášek, u vyzrálých vín exotické ovoce. Jen u výjimečných ročníků najdeme střední potenciál zrání na láhvi, víno je nejlepší pít jako mladé.

ZWEIGELTREBE

Zweigeltrebe je poměrně mladá odrůda vinné révy určená k výrobě červených vín původem z Rakouska. Odrůdu vyšlechtil v roce 1922 dr. F. Zweigelt křížením odrůd Svatovavřinecké x Frankovka. V Rakousku je tato odrůda velmi rozšířená a populární, má pravidelné a vysoké výnosy, je odolná proti mrazům a středně odolná proti chorobám. Zweigeltrebe má tmavě granátovou barvu s fialovými odlesky. Chuť vína je plná, hebce sametová, s výrazným obsahem tříslovin a ovocně kořenitými tóny. Ve vůni nalezneme koření, čokoládu, ostružiny a višně.

Španělsko

Historie pěstování vína ve Španělsku je stará tisíce let. Španělsko je vinařská velmoc a také, po Francii a Itálii, třetí největší výrobce vína s produkcí více než 35 milionů hektolitrů ročně.

Plocha vinic zaujímá celkem cca 1,2 milionu hektarů. Geografické podmínky pro pěstování vína jsou, a vždy byly, ve Španělsku ideální.

Podnebí ve Španělsku je velmi rozdílné, což dává možnost pěstování různých odrůd. Některé záznamy hovoří až o šesti stech odrůdách, které se ve Španělsku pěstují, ale většina produkce je zaměřena na 20 odrůd. Půda je vápnitá až písčitá. Tyto faktory dávají španělským vínům nezaměnitelný styl a různost. Nejznámější španělská vína jsou z oblasti Rioji, Navarry a Penedés.

Dovážené odrůdy:

AIREN

Airen je bílá odrůda vinné révy, odolná vůči suchu. Odrůda je pěstována na největší ploše vinic ve Španělsku, a to především v jeho vnitrozemních vinařských oblastech La Mancha a Valdepeñas, kde je velmi horké a suché klima s chudou půdou. Odrůda Airen se tradičně používá k výrobě průmyslových vín pro brandy. Na Kanárských ostrovech je odrůda Airen používána především jako přísada na výrobu suchých bílých vín Malvasia, Breval a Listan Blanco. Chuť vína je vyvážená v závěru s nasládlými tóny, má výranou ovocnou vůni a světle žlutou barvu se zelenavými odlesky.

CHARDONNAY

Chardonnay z teplých oblastí získává tropické tóny, především mango, banán, ananas, broskev a meloun, někdy i smetanu, med a karamel. V chuti se pak tyto vjemy potvrzují, navíc dominuje plnost s krémovým a máslovým pocitem na patře. Nejlepší vína mají vyváženou kyselinu a hutnou až olejovitou konzistenci s máslovitým závěrem. V gastronomii lze vína kombinovat s rybami, mořskými plody, bílým masem a těstovinami, hodí se k měkkým sýrům s bílou plísní, paštikám a bílým omáčkám. Dobře doplňuje hustší polévky, pokrmy s bílým masem a smetanové omáčky.

MERLOT

Typický Merlot je rubínové až tmavě granátové barvy. Vůně je jemná, s tóny přezrálého černého rybízu. V chuti je patrný nízký obsah kyselin, plnost, hebkost, vláčnost, dlouhé doznívání. Ve vůni a chuti můžeme hledat černé třešně, švestky, ostružiny, kompot, fíky nebo růže. Zráním získává Merlot smetanovo-vanilkový nádech. Vína Merlotu se dají pít samotná, bez doprovodu jídel nebo se podávají k různým jemným paštikám, k srnčímu nebo jelenímu ragú, k pokrmům s výraznou chutí rajčat nebo k ementálu.

MERLOT ROSÉ

Merlot je víno lososové barvy s vůní lesních jahod se smetanou, malin a skořice, která přechází i do chuti a je doplněna jemnou tříslovinou modrých odrůd. Chuť je postavená na ovoci s krémovou strukturou a s jemným zbytkovým cukrem v dochuti.

MOSCATEL

Víno nádherné jantarové barvy a intenzivního ovocného aroma. Obecně jsou tato odrůdová vína lehká, s mocným muškátovým buketem, s tóny medu, lipového květu, růží, pomerančových květů a včelího vosku, snadno poznatelná. V chuti je krásně jemné, lehce hořké, což výborně vyrovnává jeho sladkost. Ideální k dezertům a sladkým pokrmům.

Chorvatsko

Chorvatská vína se řadí k nejlepším na světě, jsou výrazná a skvěle se hodí ke konzumaci mořských plodů.

Vinice v Chorvatsku jsou rozděleny na dvě základní oblasti - pobřežní a kontinentální. Každá z těchto oblastí se vyznačuje různými podmínkami, a to jak geografickými, klimatickými, tak i ekonomickými. Díky těmto různorodým podmínkám nalezneme na chorvatských vinicích širokou škálu odrůd různých kategorií a typů vín. Mezi oblasti s největším množstvím pěstovaných odrůd patří ostrovy Hvar, Brač, Vis, Korčula, Lastovo a poloostrov Pelješac.

Vysazují se zde četné mezinárodní odrůdy, ovšem pozornost je věnována i těm původním, jež umožňují rozvoj vinařské identity Chorvatska. Mezi nejznámější odrůdy Chorvatska patří například Graševina (Ryzlink vlašský), Malvasia istrijská, Plavac mali, Žlahtina, Pošip, Frankovka, Tramín nebo Chardonnay.

Dovážené odrůdy:

FRANKOVKA

Frankovka je velmi stará odrůda vinné révy určená k výrobě červených vín, je pravděpodobně původem z Rakouska a vznikla přirozeným křížením odrůdy Gouais Blanc (Heunisch) s doposud nezjištěnou odrůdou. Odrůda Frankovka je pěstována především ve střední Evropě, má vysoké výnosy, je odolná proti plísním i mrazům. Ve vínu bývá travnaté aroma, větší množství kyselin, má rubínovou barvu s fialovými odlesky. Chuť Frankovky v mládí je poněkud tvrdá, starší vína bývají kořenitá až ovocná, s projevy extraktivního vína s tóny ostružin, skořice i čokolády.

Maďarsko

Pěstování vína v Maďarsku sahá až do časů antického Říma. Má celkem 22 vinařských oblastí, které dohromady zaujímají plochu téměř 75 tisíc hektarů a vyprodukuje se zde až 3,5 milionu hektolitrů vína ročně, což představuje téměř 1,5 % objemu celosvětové produkce.

Maďarsko leží v srdci Evropy v povodí Dunaje, je chráněné rakouskými Alpami a Karpaty. Nachází se v mírném pásmu, jeho klima je kontinentální a velmi příznivé pro pěstování vinné révy. Bohaté roční srážky a dlouhá sezona růstu vinné révy a rozmanitost půd dává maďarským vínům bohatou chuť. V severních vinařských oblastech se pěstují převážně bílá vína, zatímco v jihozápadní a jižní oblasti jsou produkována převážně červená vína. Příznivé geologické podmínky umožňují pěstitelům produkovat špičková vína z maďarských hroznů od šampaňského až po vína červená nebo bílá.

Dovážené odrůdy:

IRSAI OLIVER

Barva typového odrůdového vína Irsai Oliver je světle žlutá, vůně muškátově kořenitá, chuť muškátová, méně plná, krátká, někdy s hořčinkou, vína mívají nízký obsah kyselin. Irsai Oliver se velmi často používá do směsí s víny kyselejšími, nejvhodnější je směs s Ryzlinkem vlašským. Je oblíbený pro výrobu burčáků. Jako čisté odrůdové víno stárne rychle, a proto není vhodné k archivování. Pro své výrazné aroma je víno doporučováno k chodům jako dezertní přípitek, eventuálně k těžkým a hutným sýrům či k dezertům.

MODRY PORTUGAL

Barva typického MP je jemně rubínová, vůně jemná, někdy až květinová, chuť lehčí, s menším obsahem tříslovin, harmonická, příjemná, sametová. Víno je lehčí s nižším obsahem kyselin, jemně natrpklé. Vína z regulované sklizně jsou jemná, květinově aromatická, příjemně pitelná, světle červené barvy. Ve vůni a chuti můžeme hledat květiny, čerstvé seno, třešně, cassis. Mělo by se pít mladé, pak vyniká v jeho aroma přitažlivost ovocných a květinových tónů a jeho chuť je měkká, vláčná a méně tříslovinová.

MÜLLER THURGAU

Typické odrůdové víno by mělo mít světlou barvu se zelenožlutým odstínem, muškátovou vůni s ovocnými odstíny (kopřivově-broskvovými) a svěží chuť s nižší aciditou. Vína odrůdy MT jsou středně plná a harmonická. Ve vůni a chuti můžeme hledat travnaté tóny, citrusové plody, muškát, angrešt, černý rybíz, broskev, grapefruit. Vína odrůdy Müller Thurgau jsou vína ke každodennímu pití k prosté stravě a při společenské zábavě. Hodí se k předkrmům, zeleninovým polévkám, k rybě nebo k bílým měkkým sýrům.

PINOT GRIS

Od vín „Rulandy šedé“ se očekává plnost, hebkost, vysoký extrakt, pomerančové tóny ve vůni spojené s dojmy medovosti a mírnější chlebnatosti. Charakteristické Rulandské šedé je zlatožluté barvy, někdy s růžovým tónem, má neutrální vůni s ovocnými tóny, jeho chuť je plná, hebká, s vysokým extraktem, s vyšším obsahem glycerolu a alkoholu. Víno je harmonické, vláčné, s utlumeným působením kyselin, dochuť je dlouhotrvající. Ve vůni a chuti můžeme hledat pomeranč, grapefruit, meruňky, oříšky a med, kouřové a máselné tóny, koření, květiny, kozí pysk, ale i kakao, vanilku či včelí vosk.

RIZLING VLASSKY

Ryzlink vlašský je stará odrůda vinné révy určená k výrobě bílých vín neznámého původu, je rozšířen v jihovýchodní Evropě a severní Itálii. Odrůda RV má pravidelné výnosy, je středně odolná proti houbovitým chorobám a vysoce odolná proti mrazům. Zrání hroznů je pozdní (přelom října a listopadu). Typický RV má vyšší obsah kyselin a žlutozelenou barvu. Chuť vína je svěží, středně plná s pikantní kyselinou, ve vůni pak převažují ovocné tóny rybízu, angreštu, u zralých vín se objevují vůně lučního kvítí, hrozinek a medu. Skvěle se hodí k drůbeži, uzeninám, rybám a sýrům.

VELTLINSKÉ ZELENÉ

Mladé víno je svěží, s jemnou pepřnatostí a někdy i s lehkou vůní doutníku. V chuti je Veltlínské zelené plné aroma zelených mandlí a příjemně uhlazených kyselin. Typický VZ má světle zelenou až zelenožlutou barvu, svěží, pronikavou vůni, střední tělo, svěží, vyváženou chuť s ovocnými tóny a s vyšším obsahem příjemných kyselin. Ve vůni a chuti můžeme dále hledat muškátové tóny, chřest, zelený hrášek, u vyzrálých vín exotické ovoce. Jen u výjimečných ročníků najdeme střední potenciál zrání na láhvi, víno je nejlepší pít jako mladé.

Itálie

Itálie je jedním z největších producentů vína na světě, odedávna je známá jako země oliv a vína. Ke kvalitě italského vína přispívá především tradice stará několik tisíc let, rozmanitost místních odrůd a pestrá škála italských vín. Nalezené důkazy o pěstování vína na ostrově Sicílie pocházejí již z roku 2000 před Kristem. Vinice v Itálii nalezneme takřka na celém území, od Alp na severu až po jih Sicílie. Rozsáhlé hory a podhůří poskytují rozmanité klimatické a půdní podmínky pro pěstování révy. Na své si zde přijdou příznivci lehkých vín, ale i milovníci plných a komplexních vín.

K nejznámějším bílým italským vínům patří Nobile di Montepulciano, Barolo, Chianti bianco, Prosseco a z červených vín Barbaresco, Grinolino a jiné. Itálie se může také pochlubit zcela originálními místními odrůdami jako Nebbiolo, Sangiovese nebo Aglianico.

Slovensko

Pěstování révy na území dnešního Slovenska má značnou tradici. Nejstarší důkazy o výrobě vína, konkrétně v podobě nádoby na víno, pochází z 6. století p.n.l. Velkého rozmachu se zde vinařství dočkalo ve 13. století, téměř výhradně se přitom v tomto regionu vyráběla vína bílá. V 19. století se produkce vín zkoncentrovala do Bratislavy a jejího okolí.

Slovensko má registrovaných 21 000 hektarů vinic, ale obhospodařovaných je pouze cca 17 000 hektarů. Nejrozsáhlejší vinařskou oblastí Slovenska je Malokarpatská oblast (5819 hektarů) a nejteplejší je Južnoslovenská. Zde se také pěstuje řada odrůd vhodných pro výrobu červených vín, například Cabernet sauvignon. Celkem je v šesti vinařských oblastech Slovenska 603 vinařských obcí.

Mezi nejpěstovanější slovenské odrůdy patří Veltlínske zelené, Müller Thurgau, Ryzling vlašský, Frankovka, Svatovavřinecké a Cabernet sauvignon.

Dovážené odrůdy:

PÁLAVA

Pálava se řadí mezi mladé odrůdy vinné révy používající se k výrobě bílých vín původem z Moravy. Odrůda Pálava vznikla křížením Tramín červený a Müller Thurgau. Vinná réva má pravidelné výnosy a je méně odolná proti mrazu a houbovým chorobám. Hrozny dosahují vysokého procenta cukernatosti, víno má zlatožlutou barvu a můžeme zde nalézt plnou a harmonickou chuť připomínající med, vanilku či růže. Víno Pálava je ideální ke kořeněným pokrmům, paštikám či kozím nebo ovčím sýrům, doporučená teplota k podávání je v rozmezí 8° - 12°C.

RULANDSKÉ ŠEDÉ

Od vín „Rulandy šedé“ se očekává plnost, hebkost, vysoký extrakt, pomerančové tóny ve vůni spojené s dojmy medovosti a mírnější chlebnatosti. Charakteristické Rulandské šedé je zlatožluté barvy, někdy s růžovým tónem, má neutrální vůni s ovocnými tóny, jeho chuť je plná, hebká, s vysokým extraktem, s vyšším obsahem glycerolu a alkoholu. Víno je harmonické, vláčné, s utlumeným působením kyselin, dochuť je dlouhotrvající. Ve vůni a chuti můžeme hledat pomeranč, grapefruit, meruňky, oříšky a med, kouřové a máselné tóny, koření, květiny, kozí pysk, ale i kakao, vanilku či včelí vosk.

SYLVÁNSKÉ ZELENÉ

Sylvánské zelené (Grüner Silvaner) je starobylá odrůda vinné révy, používající se na výrobu bílých vín pocházející z Rakouska. Ve střední Evropě se řadí k nejvíce pěstovaným odrůdám počátkem 20. století. Vznikla samovolným křížením odrůd Rakouské bílé (Österreichisch Weiss) x Tramín červený. Má zelenožlutou barvu s větším poměrem kyselin a ve vůni vína můžeme nalézt lehké tóny ovoce a koření. Sylvánské zelené je vhodné podávat k předkrmům, kuřecímu nebo vepřovému masu a smetanovým omáčkám při ideální teplotě 9 - 11 °C.

ALIBERNET

Alibernet je mladá odrůda červeného vína, která vznikla křížením odrůd Alicante Bouschet s Cabernet Sauvignon v institutu vědeckého výzkumu v Oděse na Ukrajině v roce 1950. Po Alicante Bouschet zdědila hluboké zbarvení a po Cabernetu Sauvignon chuť a vůni připomínající černý rybíz a ostružiny. Odrůda je pěstována v malé míře hlavně na Ukrajině a Slovensku, má kabernetové aroma i chuť, pro svou vysokou barvu je vhodné do cuvée. Alibernet je dobře odolný vůči plísním a chladu. Víno Alibernetu je vhodné k pokrmům ze zvěřiny.

Staňte se našÍm partnerem

Vážíme si našich zákazníků a uvítáme spolupráci s dalšími obchodními partnery. Neváhejte nás kontaktovat s poptávkou či dotazy:

Co získáte spoluprací s námi?:

  • prověřeného a spolehlivého dodavatele pro vinotéky a gastro zařízení od roku 2004
  • individuální přístup ke každému zákazníkovi včetně profesionálního poradenství
  • víno "z první ruky" přímo od dovozce a zpracovatele
  • pečlivě testovaná a vybíraná kvalitní vína od světových vinařství
  • logistické sklady po celé ČR
  • sortiment vín v baleních Bag-in-box v komplexní objemové nabídce: 3 l, 5 l a 20 l
  • vlastní exkluzivní lahvová moravská vína z našeho rodinného vinařství U URBANA pouze pro naše zákazníky
  • doplňkový sortiment, servis & poradenství - bezplatné zapůjčení a odborná montáž výčepního zařízení, dodávky potravinářského dusíku, PET láhví